Trufe cu cocos

Printeaza

Trufe cu cocos din: smantana, ciocolata, unt, rom sau coniac, nuca de cocos, glazura.

Ingrediente:Trufe cu cocos

  • 120 ml smântână lichidă pentru frişca
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 30 g unt
  • 2 linguri de rom/coniac/esenţă de rom

Pentru decor:

  • 50 g nucă de cocos
  • 1 plic glazură de ciocolată sau 100 ml friscă
  • 100 g ciocolată

 

Mod de preparare:

Tai ciocolata în bucăţele mărunte. Pui bucăţelele într-un bol termorezistent. încălzeşti smântână lichidă la foc mic împreună cu untul. Când aproape începe să fiarbă, iei de pe foc şi verşi în bolul cu ciocolată.

Aştepţi 1-2 minute, apoi amesteci uşor cu o spatulă, până se răceşte complet ciocolata. Adaugi romul şi omogenizezi. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu folie de plastic. Nivelezi şi dai la frigider pentru 4-5 ore, până se întăreşte.

Tai compoziţia în pătrate pe care le poţi decora cu nucă de cocos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.