Trufe cu cocos
PrinteazaTrufe cu cocos din: smantana, ciocolata, unt, rom sau coniac, nuca de cocos, glazura.
- 120 ml smântână lichidă pentru frişca
- 200 g ciocolată amăruie
- 30 g unt
- 2 linguri de rom/coniac/esenţă de rom
Pentru decor:
- 50 g nucă de cocos
- 1 plic glazură de ciocolată sau 100 ml friscă
- 100 g ciocolată
Mod de preparare:
Tai ciocolata în bucăţele mărunte. Pui bucăţelele într-un bol termorezistent. încălzeşti smântână lichidă la foc mic împreună cu untul. Când aproape începe să fiarbă, iei de pe foc şi verşi în bolul cu ciocolată.
Aştepţi 1-2 minute, apoi amesteci uşor cu o spatulă, până se răceşte complet ciocolata. Adaugi romul şi omogenizezi. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu folie de plastic. Nivelezi şi dai la frigider pentru 4-5 ore, până se întăreşte.
Tai compoziţia în pătrate pe care le poţi decora cu nucă de cocos.
Pofta buna!