Trufe cu mascarpone

Printeaza

O reteta delicioasa de trufe cu mascarpone idn: ciocolata, mascarpone, galbenusuri, coniac si cacao.

Ingrediente:Trufe cu mascarpone

  • 300 g ciocolată
  • 250 g mascarpone
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri cu whisky/coniac
  • cacao

 

Mod de preparare:

Intr-un castron şi pune-l în altul cu apă fierbinte. Amestecă din când în când şi, dacă este cazul, înlocuieşte apa din castron. Datorită căldurii, ciocolata se va topi. Adaugă gălbenuşurile proaspete şi whisky-ul/conia- cul, iar când s-au încorporat, pune crema mascarpone rece.

Amestecă bine şi repede şi dă la rece până începe să se întărească puţin. Răstoar­nă compoziţia pe o foaie de pergament, rulează cu aten­ţie (aproximativ de grosimea unei bomboane) şi strânge bine la capete.

Dă din nou la recă câteva ore. Inainte de a le servi, taie felii potrivit de groase, modelează-le uşor în palmele pudrate cu cacao.

Trufe cu mascarpone

Trufe cu mascarpone

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.