Trufe cu mascarpone
PrinteazaO reteta delicioasa de trufe cu mascarpone idn: ciocolata, mascarpone, galbenusuri, coniac si cacao.
- 300 g ciocolată
- 250 g mascarpone
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri cu whisky/coniac
- cacao
Mod de preparare:
Intr-un castron şi pune-l în altul cu apă fierbinte. Amestecă din când în când şi, dacă este cazul, înlocuieşte apa din castron. Datorită căldurii, ciocolata se va topi. Adaugă gălbenuşurile proaspete şi whisky-ul/conia- cul, iar când s-au încorporat, pune crema mascarpone rece.
Amestecă bine şi repede şi dă la rece până începe să se întărească puţin. Răstoarnă compoziţia pe o foaie de pergament, rulează cu atenţie (aproximativ de grosimea unei bomboane) şi strânge bine la capete.
Dă din nou la recă câteva ore. Inainte de a le servi, taie felii potrivit de groase, modelează-le uşor în palmele pudrate cu cacao.
Trufe cu mascarpone
Pofta buna!