Trufe de ciocolata cu Grand Marnier
Printeaza- 4 linguri unt topit
- 1/2 ciocolata neagră
- 1/2 ciocolată cu lapte
- 4 linguri Grand Mamier
- 4 gălbenuşuri de ou
- 1 şi 1/4 ceaşcă zahăr pudră
- 2 linguriţe esenţă de portocale
Mod de preparare:
Incinge untul într-o tigaie mică, apoi ia de pe foc ţi adaugâ ciocolata. Amestecă continuu până se topeşte şi se omogenizează. Lasă deoparte, într-un castron mare, bate gălbenuşurile de ou, apoi adaugă treptat zahărul, esenţa de portocale şi lichiorul, continuând să mixezi pânâ se îngroaşă compoziţia.
Cu mixerul reglat pe viteza minimă, adaugă şi ciocolata topită, treptat. Dupâ ce s-a omogenizat, acoperă castronul cu o folie de plastic şi dă la rece cel puţin 30 min. sau pânâ când compoziţia devine tare.
Intr-un castron sau mai multe, pregăteşti „finisajul”: cacao, miez de nucă măcinat, fulgi de cocos, fulgi de migdale prăjite, cacao, biscuiţi zdrobiţi sau fulgi de cereale mărunt etc. Cu o lingură, iei din compoziţia pentru trufe, pe care o modelezi apoi cu mâna pentru a forma o bilă (grăbeştete, altfel căldura palmei va topi ciocolata), apoi o treci prin cacao (ori alt înveliş, după dorinţă).
Trufele se păstrează în caserole închise ermetic, în frigider (max. 10 zile) sau în congelator (max. o lună).
Poftă bună!