Trufe de ciocolata cu migdale
PrinteazaTrufe de ciocolata cu migdale din: smantana pentru frisca, ciocolata alba, ciocolata neagra, unt, miere, esenta de menta, ardei iute, migdale.
- 150 ml de smântână pentru frişcă
- 100 g de ciocolată albă, tocată
- 100 g de ciocolată neagră, tocată
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de miere
- 1 linguriţă esenta de mentă
- 2 ardei iuţi roşii, tocaţi grosier
- 50 g de migdale decojite, tocate fin şi prăjite
Mod de preparare:
Pune smântână într-o oală şi încălzeşte-o până când încep să iasă aburi, dar nu să fiarbă. Pune ciocolata tocată şi untul într-un bol, toarnă peste ele smântână fierbinte şi amestecă pentru a omogeniza compoziţia.
Adaugă mierea, esenta de mentă şi ardeii iuţi.
Ţine compoziţia la frigider circa 2 ore.
Cu ajutorul unei linguri pentru îngheţată, modelează trufele. Tăvăleşte-le prin migdale măcinate şi pune-le într-o tavă. Acoperă-le şi ţine-le la rece până când urmează să le serveşti.
Pofta buna!