Trufe delicioase de ciocolata

Printeaza

Trufe delicioase de ciocolata din: ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie, frisca, rom, fistic, fulgi de nuca de cocos si fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Trufe_delicioase_de_ciocolata

  • 200 g ciocolata cu lapte, rupta
  • 100 g ciocolata amaruie, rupta
  • 150 ml frisca
  • 2 linguri rom, coniac, whisky sau lichiorul preferat (optional)
  • 50 g fistic, maruntit
  • 30 g fulgi de nuca de cocos
  • fulgi de ciocolata

 

Mod de preparare:

Topeste la bain-marie ciocolata, amestecand din cand in cand. Scoate castronul de la bain-marie si lasa sa se raceasca 5 min. Intr-o cratita, incalzeste usor frisca si romul, pana se incinge bine, dar fara sa dea in clocot. Incorporeaza amestecul in ciocolata topita pana se omogenizeaza. Da la frigider cateva ore, pana cand se solidifica.

Pune fiecare topping in vase separate. Din amestecul de ciocolata modeleaza bile cam cat incap intr-o lingurita, apoi trece-le prin fistic, cocos si fulgi de ciocolata. pune trufele in cutii si pastreaza-le la frigider maxim o saptamana.

Trufe delicioase de ciocolata

Trufe_delicioase_de_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.