Trufe delicioase de ciocolata
PrinteazaTrufe delicioase de ciocolata din: ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie, frisca, rom, fistic, fulgi de nuca de cocos si fulgi de ciocolata.
- 200 g ciocolata cu lapte, rupta
- 100 g ciocolata amaruie, rupta
- 150 ml frisca
- 2 linguri rom, coniac, whisky sau lichiorul preferat (optional)
- 50 g fistic, maruntit
- 30 g fulgi de nuca de cocos
- fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Topeste la bain-marie ciocolata, amestecand din cand in cand. Scoate castronul de la bain-marie si lasa sa se raceasca 5 min. Intr-o cratita, incalzeste usor frisca si romul, pana se incinge bine, dar fara sa dea in clocot. Incorporeaza amestecul in ciocolata topita pana se omogenizeaza. Da la frigider cateva ore, pana cand se solidifica.
Pune fiecare topping in vase separate. Din amestecul de ciocolata modeleaza bile cam cat incap intr-o lingurita, apoi trece-le prin fistic, cocos si fulgi de ciocolata. pune trufele in cutii si pastreaza-le la frigider maxim o saptamana.
Trufe delicioase de ciocolata
Pofta buna!