Trufe din cartofi cu nuca

Printeaza

Trufe din cartofi cu nuca din: cartofi, zahar, nuca, unt, oua, rom, cacao, nuca de cocos.

Ingrediente:Trufe din cartofi cu nuca

  • 500 g cartofi fierţi în coajă
  • 150 g zahăr
  • 200 g nucă măcinată
  • 4 linguri cu unt
  • 2 ouă
  • 2 linguri cu rom sau cu zahăr vanilinat
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 linguri cu cacao
  • 3 linguri cu zahăr farin
  • 1 lingură cu nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Facem aluatul: curăţăm cartofii calzi, fărâmăm mărunt cu furculiţa, punem peste cartofi apă fierbinte sau lapte cald, sărăm, omogenizăm.

Cât fierb cartofii facem crema: amestecăm gălbenuşurile cu zahărul, adăugăm untul, amestecăm energic cu lingura de lemn, turnăm nuca peste cremă, batem spumă albuşurile şi le încorporăm în aluat, apoi punem crema pes­te cartofi.

Frământăm amestecul, îl punem la rece pentru 15 min.

Facem amestec din zahăr farin şi cacao cernută, întindem pe un platou. Pe alt platou împrăştiem nuca de cocos.

Din aluatul rece facem biluţe, pe care le trecem prin amestecul de cacao şi zahăr, apoi prin nuca de cocos.

Lăsăm la rece 2-3 ore şi servim.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


 

poate iti place si:

Trufe din cartofi cu cocos

Trufe din cartofi cu cocos

Trufe din cartofi cu cocos din: cartofi, zahar, nuca, unt, oua, rom, cacao, nuca de cocos. Ingrediente: 500 g cartofi fierţi în coajă 150 g zahăr 200 g nucă măcinată 4 linguri cu unt 2 ouă 2 linguri cu rom sau cu zahăr vanilinat 1/2 linguriţă sare – pen­tru aluat 2 linguri cu cacao 3 […]

Risotto cu resturi de tocănită

Risotto cu trufe

Trufele albe sunt protagonistele unui târg anual, organizat în luna octombrie, în oraşul Alba din Piemonte. Intrucât toamna este anotimpul ciupercilor de pădure, al castanelor, al vânatului, al broaştelor, al melcilor şi a culesului strugurilor, în această perioadă bucătarii îşi manifestă din plin talentul. Din octombrie şi până în decembrie, cât durează sezonul, multe mâncăruri […]

Trufe din cartofi cu cocos

Trufe de casa vegetariene

Trufe de casa vegetariene din: hrisca, nuci, migdale, susan, seminte de floarea soarelui, cacao, miere, sare, scortisoara. Ingrediente: 300 g hrişcă 200 g nuci măcinate 150 g migdale fin măcinate 10 curmale 100 g seminţe de susan 100 g seminţe de floarea-soarelui decojite 50 g cacao 50 g miere câte 1 praf de sare şi […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.