Trufe cu mascarpone si coniac
PrinteazaTrufe cu mascarpone si coniac din: ciocolata, cacao, mascarpone, coniac, galbenus.
Ingrediente:
- 300 g ciocolată
- 250 g mascarpone
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri cu coniac
- cacao
Mod de preparare Trufe cu mascarpone si coniac:
Rupe ciocolata în bucăţi într-un castron pe care îl pui în altul cu apă fierbinte.
Amestecă din când în când şi, dacă este cazul, înlocuieşte apa din castron. Datorită căldurii, ciocolata se va topi.
Adaugă gălbenuşurile proaspete şi coniacul, iar când s-au încorporat, pune crema mascarpone rece.
Amestecă bine şi repede şi dă la rece până începe să se întărească puţin.
Răstoarnă compoziţia pe o foaie de pergament, rulează cu atenţie (aproximativ de grosimea unei bomboane) şi strânge bine la capete.
Dă din nou la rece câteva ore. înainte dea le servi, taie felii potrivit de groase, modelează-le uşor în palmele pudrate cu cacao.
Pofta buna!