Trufe cu nuca de cocos
PrinteazaO reteta delicioasa de trufe cu nuca de cocos din: ricotta, zahar, fulgi de nuca de cocos, ciocolata menaj si lapte.
- 380 g ricotta
- 100 g zahăr
- 180 g fulgi de nucă de cocos
- 100 g ciocolată menaj
- 3 linguri lapte
Mod de preparare:
Pune într-un castron ricotta, zahărul şi 120 g fulgi de nucă de cocos şi amestecă-le bine. Din compoziţia obţinută, formează biluţe de mărimea unei nuci. Din cantităţile indicate se obţin circa 36 de bucăţi.
Topeşte ciocolata la bain-marie. Când s-a topit, încorporează laptele, amestecând bine cu o spatulă până când obţii o cremă fină şi omogenă. Pune fulgii de nucă de cocos pe o farfurie şi tăvăleşte, pe rând, jumătate din trufe prin aceştia.
Trece prin ciocolata topită restul de trufe, apoi, cu ajutorul unei scobitori, tăvăleşte-!e prin nucă de cocos. Pune trufele pe un platou şi lasă-le în frigider să se răcească cel puţin 1 oră înainte de a le servi.
Trufe cu nuca de cocos
Pofta buna!