Trufe de panettone şi nucă de cocos
PrinteazaO reteta delicioasa de trufe de pannettone si nuca de cocos din: pannettone, ciocolata menaj, nuca de cocos, lapte, migdale si coaja de portocala confiata.
- 2 felii de panneone simplu (circa 200 g)
- 150 g ciocolată menaj
- 80 g fulgi de nucă de cocos
- 1 pahar lapte
- 2 linguri migdale
- 1 lingură coajă de portocală confiată
Mod de preparare:
Sfărâmă feliile de panettone într-un castron, toarnă laptele, lasă-l să se înmoaie 10 minute şi stoarce-l.
Prăjeşte migdalele tăiate felii şi încorporează-le în panettone, împreună cu coaja de portocală confiată.
Formează biluţe din compoziţie, pune-le pe un platou şi lasă-le 20 de minute să se răcească în frigider.
Toacă ciocolata cu cuţitul şi topeşte-o la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând frecvent.
Glazurează biluţele de panettone cu ciocolată, ajutându-te de două furculiţe, şi pune-le pe un grilaj.
Pune trufele pe hârtie de copt şi presară-le cu fulgi de nucă de cocos şi lasă-le 10 minute în frigider ca să se întărească.
Trufe de panettone şi nucă de cocos
Pofta buna!