Trufe cu raci si crevete
PrinteazaTrufe cu raci si crevete din: trufe albe, raci, inimi de lăptucă, ficat de pasăre, unt, vin de Marsala, crevete, sos de maioneză, nucşoară rasă, sare, piper.
- 200 g raci
- 50 g trufe albe
- 2 inimi de lăptucă
- 100 g ficat de pasăre
- unt cât o nucă
- vin de Marsala
- 200 g crevete
- 150 g sos de maioneză
- 1 praf de nucşoară rasă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie racii şi se scoate carnea de la cozi apoi se opăresc câtfeva clipe în apă moderat sărată. Se spală trufele şi inimile de lăptucă, se taie primele în feliuţe subţiri şi mărunt lăptucile.
Se pune untul la topit într-o tigaie, se adaugă vinul şi se perpeleşţe ficatul de pasăre la foc puternic. Se sărează, se piperează şi se scoate ficatul. Cu ceea ce a rămas în tigaie, se frig la foc puternic cozile de raci decorticate.
Se curăţă crevetele şi se amestecă cu maioneza. Se toacă ficatul şi se aşază toate ingredientele într-o salatieră. Se adaugă nucşoara şi se lasă să se liniştească la rece înainte de a se servi.
Pofta buna!