Trufe rafinate în sos de portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de trufe rafinate in sos de portocale din: ciocolata menaj, ciocolata cu lapte, galbenus, pricomigdale, smantana dulce, zahar, gelatina, gemd e portocale, lichior de portocale si migdale.

Ingrediente:Trufe rafinate în sos de portocale

pentru trufe:

  • 150 g ciocolată menaj
  • 150 g ciocolată cu lapte
  • 1 gălbenuş
  • 100 g pricomigdale
  • 400 ml smântână dulce
  • 35 g zahăr
  • 10 g gelatină

pentru sosul de portocale:

  • 3 linguri gem de portocale
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri lichior de portocale

pentru decor:

  • migdale

 

Mod de preparare:

Mărunţeşte cele două tipuri de ciocolată, pune-le într-o crăticioară şi topeşte-le la bain-marie, amestecând cu o lingură de lemn. Separat, bate gălbenuşul cu zahărul până când obţii o compoziţie spumoasă şi deschisă la culoare. Când ciocolata s-a topit, adaugă gelatina înmuiată în apă şi stoarsă, apoi amestecă.

Toarnă treptat ciocolata peste oul bătut, pune pricomigdalele sfarâmate şi omogenizează compoziţia. Bate smântână şi când s-a întărit încorporeaz-o în compoziţia de ciocolată, amestecând uşor cu o lingură de lemn. Pune vasul cel puţin 2-3 ore în frigider, ca să se întărească compoziţia.

Toarnă într-o crăticioară gemul, apa şi lichiorul. Pune crăticioara pe foc mic şi lasă 2 minute să se răcească. Scoate compoziţia de trufe din frigider şi formează biluţe cu ajutorul unei cupe de îngheţată.

Tăvăleşte-le prin migdale tocate mărunt, insistând ca să adere bine. Pune trufele pe farfurii, toarnă puţin sos de portocale şi serveste-le imediat.

Trufe rafinate în sos de portocale

Trufe rafinate în sos de portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.