Trufe rafinate în sos de portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de trufe rafinate in sos de portocale din: ciocolata menaj, ciocolata cu lapte, galbenus, pricomigdale, smantana dulce, zahar, gelatina, gemd e portocale, lichior de portocale si migdale.
pentru trufe:
- 150 g ciocolată menaj
- 150 g ciocolată cu lapte
- 1 gălbenuş
- 100 g pricomigdale
- 400 ml smântână dulce
- 35 g zahăr
- 10 g gelatină
pentru sosul de portocale:
- 3 linguri gem de portocale
- 2 linguri apă
- 2 linguri lichior de portocale
pentru decor:
- migdale
Mod de preparare:
Mărunţeşte cele două tipuri de ciocolată, pune-le într-o crăticioară şi topeşte-le la bain-marie, amestecând cu o lingură de lemn. Separat, bate gălbenuşul cu zahărul până când obţii o compoziţie spumoasă şi deschisă la culoare. Când ciocolata s-a topit, adaugă gelatina înmuiată în apă şi stoarsă, apoi amestecă.
Toarnă treptat ciocolata peste oul bătut, pune pricomigdalele sfarâmate şi omogenizează compoziţia. Bate smântână şi când s-a întărit încorporeaz-o în compoziţia de ciocolată, amestecând uşor cu o lingură de lemn. Pune vasul cel puţin 2-3 ore în frigider, ca să se întărească compoziţia.
Toarnă într-o crăticioară gemul, apa şi lichiorul. Pune crăticioara pe foc mic şi lasă 2 minute să se răcească. Scoate compoziţia de trufe din frigider şi formează biluţe cu ajutorul unei cupe de îngheţată.
Tăvăleşte-le prin migdale tocate mărunt, insistând ca să adere bine. Pune trufele pe farfurii, toarnă puţin sos de portocale şi serveste-le imediat.
Trufe rafinate în sos de portocale
Pofta buna!