Trufe

Printeaza

Trufe din: ciocolata, smantana, unt, cacao, galbenusuri, esenta de rom.

 

Ingrediente:

  • 300 g ciocolata
  • 3 linguri smantana
  • 80 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • Esenta de rom

 

Mod de preparare:

Se rupe ciocolata in bucatele si se topeste la bain-marie.

Cand s-a topit, ciocolata se da deoparte si se adauga pe rand galbenusurile, untul taiat in bucatele si esenta.

Se raceste si se da la frigider pana a doua zi. Se formeaza mingiute cat nuca si se dau prin cacao.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Trufe de ciocolata alba cu migdale

Trufe de ciocolata alba cu migdale

Trufe de ciocolata alba cu migdale din: ciocolata alba, cozonac, rom, fulgi de migdale, coaja de portocale si ciocolata menaj. Ingrediente: 200 g ciocolată albă 120 g cozonac 3 linguri rom Pentru decor: fulgi de migdale coajă de portocală confiată ciocolată menaj   Mod de preparare: Taie mărunt ciocolata albă, pune-o într-o crăticioară şi topeşte-o […]

 

 

Trufe de ciocolata cu migdale

Trufe de ciocolata cu migdale

Trufe de ciocolata cu migdale din: smantana pentru frisca, ciocolata alba, ciocolata neagra, unt, miere, esenta de menta, ardei iute, migdale. Ingrediente:  150 ml de smântână pentru frişcă 100 g de ciocolată albă, tocată 100 g de ciocolată neagră, tocată 2 linguri de unt 3 linguri de miere 1 linguriţă esenta de mentă 2 ardei iuţi […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Este in desert simplu si gustos. Va propun si eu o reteta de trufe de ciocolata din 200 g ciocolata,
    100 ml frisca lichida, 30 g unt, cacao.

    Untul si frisca lichida se pun pe foc si, intre timp, se rupe ciocolata. Se pune ciocolata intr-un vas, se toarna compozitia de unt clocotit si se amesteca pentru a topi ciocolata. Se acopera cu folie de plastic alimentara si se lasa 2 ore la frigider. Apoi, cu o lingurita se ia din
    amestecul racit si se modeleaza bile. Se trec bilele prin cacao si se pun intr-un vas care se lasa la frigider.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.