Trufe de ciocolata alba cu migdale din: ciocolata alba, cozonac, rom, fulgi de migdale, coaja de portocale si ciocolata menaj. Ingrediente: 200 g ciocolată albă 120 g cozonac 3 linguri rom Pentru decor: fulgi de migdale coajă de portocală confiată ciocolată menaj Mod de preparare: Taie mărunt ciocolata albă, pune-o într-o crăticioară şi topeşte-o […]
Trufe
PrinteazaTrufe din: ciocolata, smantana, unt, cacao, galbenusuri, esenta de rom.
Ingrediente:
- 300 g ciocolata
- 3 linguri smantana
- 80 g unt
- 2 linguri cacao
- 2 galbenusuri
- Esenta de rom
Mod de preparare:
Se rupe ciocolata in bucatele si se topeste la bain-marie.
Cand s-a topit, ciocolata se da deoparte si se adauga pe rand galbenusurile, untul taiat in bucatele si esenta.
Se raceste si se da la frigider pana a doua zi. Se formeaza mingiute cat nuca si se dau prin cacao.
Pofta buna!
poate iti place si:
Trufe de ciocolata alba cu migdale
Trufe de ciocolata cu migdale
Trufe de ciocolata cu migdale din: smantana pentru frisca, ciocolata alba, ciocolata neagra, unt, miere, esenta de menta, ardei iute, migdale. Ingrediente: 150 ml de smântână pentru frişcă 100 g de ciocolată albă, tocată 100 g de ciocolată neagră, tocată 2 linguri de unt 3 linguri de miere 1 linguriţă esenta de mentă 2 ardei iuţi […]
Pofta buna!
Este in desert simplu si gustos. Va propun si eu o reteta de trufe de ciocolata din 200 g ciocolata,
100 ml frisca lichida, 30 g unt, cacao.
Untul si frisca lichida se pun pe foc si, intre timp, se rupe ciocolata. Se pune ciocolata intr-un vas, se toarna compozitia de unt clocotit si se amesteca pentru a topi ciocolata. Se acopera cu folie de plastic alimentara si se lasa 2 ore la frigider. Apoi, cu o lingurita se ia din
amestecul racit si se modeleaza bile. Se trec bilele prin cacao si se pun intr-un vas care se lasa la frigider.