Trunchi de iepure umplut
PrinteazaTrunchi de iepure umplut din: carne de iepure, carne de vitel, carnati, mazare, ardei, ceapa, paine, ou, slanina, sare, piper, vin, ulei.
- 2 bucăţi trunchi de iepure
- 50 g carne tocată de cârnaţi
- 50 g carne de viţel tocată
- 2 linguri mazăre
- un ardei gras
- o ceapă
- 2 felii pâine înmuiate în lapte
- un ou
- slănină pentru îmbrăcat
- sare
- piper
- ulei
- 100 ml vin alb sec
- oasele iepurelui
- 2 linguri ulei
- o ceapă
- 100 ml vin alb sec
- 500 ml supă de pasăre
Mod de preparare:
Se dezosează bucăţile de carne, iar oasele se păstrează pentru sos.
Intr-o tigaie cu ulei se pun toate cărnurile de umplutură să se călească cu ceapa şi ardeiul tăiate mărunt. După ce şi-au schimbat culoarea, se trage vasul deoparte, se adaugă pâinea înmuiată şi bine presată, oul, mazărea dată într-un clocot, sare şi piper. Se amestecă bine.
Se umplu trunchiurile acoperind bine cu marginile, se îmbracă cu slănină şi se leagă. Se rumenesc în tigaie şi apoi se transferă într-un vas de cuptor unde se lasă 20-25 de minute.
Oasele de le dezosat se taie, se călesc în ulei cu ceapa şi se toarnă vinul şi supa. Se fierb până se reduce la jumătate. Sosul se trece prin strecurătoare şi se aduce la masă cu rulada de iepure.
Trunchi de iepure umplut
Pofta buna!