Tufahii (Mere umplute)
PrinteazaO reteta delicioasa de tufahii (mere umplute) din: mere, zahar, nuci, alune, migdale, cirese, lamaie si banane.
Ingrediente:
- 6 mere mai mari
- 200 gr zahăr
- 20 gr nuci măcinate
- 20 gr alune măcinate
- 20 gr migdale măcinate şi prăjite
- 30 gr cireşe (din compot)
- 1 zahăr vanilat
- 1 lămâie
- banane
Mod de preparare:
Spălăm merele, le curăţăm şi le scobim, dar nu până pe partea cealaltă. Le fierbem în apa cu sucul de lămâie. Când sunt fierte le scoatem cu atenţie, să nu se spargă şi le punem pe un vas scund, fără mânere.
In apa în care s-au fiert merele adăugăm zahărul şi fierbem până când obţinem un sirop, pe care apoi îl strecurăm. Zdrobim bananele şi le amestecăm cu nucile, alunele, migdalele şi zahărul vanilat şi umplem cu ele merele.
Poftă bună!