Tufahii (Mere umplute)

Printeaza

O reteta delicioasa de tufahii (mere umplute) din: mere, zahar, nuci, alune, migdale, cirese, lamaie si banane.

Ingrediente:Tufahii (Mere umplute)

  • 6 mere mai mari
  • 200 gr zahăr
  • 20 gr nuci măcinate
  • 20 gr alune măcinate
  • 20 gr migdale măcinate şi prăjite
  • 30 gr cireşe (din compot)
  • 1 zahăr vanilat
  • 1  lămâie
  • banane

 

Mod de preparare:

Spălăm merele, le curăţăm şi le scobim, dar nu până pe partea cealaltă. Le fierbem în apa cu sucul de lămâie. Când sunt fierte le scoa­tem cu atenţie, să nu se spargă şi le punem pe un vas scund, fără mânere.

In apa în care s-au fiert merele adăugăm zahărul şi fierbem până când obţinem un sirop, pe care apoi îl strecurăm. Zdrobim bananele şi le amestecăm cu nucile, alunele, mig­dalele şi zahărul vanilat şi umplem cu ele merele.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.