Țuica Fiartă : Aroma Iernii într-o Cească

Printeaza

Țuica Fiartă : Aroma Iernii într-o Cească din: tuica de pruna, zahar brun, stele de anason, batoane de vanilie, coaja de lamaie si coaja de portocala.

Veniți să descoperiți o rețetă de țuică fiartă care redefinește tradiția. Este o variantă modernă a unei băuturi tradiționale românești, perfectă pentru a vă încălzi în serile friguroase de iarnă.

Aflați cum puteți combina gustul autentic cu un strop de inovație.

Ingrediente

  • 500 ml țuică de prună de cea mai bună calitate
  • 5 linguri de zahăr brun
  • 3 stele de anason
  • 2 batoane de vanilie
  • Coajă rasă de lămâie și portocală

 

Mod de preparare

Încălziți țuica într-un vas pe foc mic.

Adăugați zahărul brun și amestecați până se topește.

Introduceți anasonul, batoanele de vanilie și cojile de citrice.

Lăsați să infuzeze la foc mic timp de aproximativ 15 minute.

Serviți în cești preîncălzite, cu grijă.

Țuica Fiartă : Aroma Iernii într-o Cească

Valori Nutriționale (per porție)

  • Calorii: ~250 kcal
  • Carbohidrați: 20g
  • Proteine: 0g
  • Grăsimi: 0g

 

Această rețetă este o variantă modernizată a tradiționalei țuici fierte, o băutură populară în România, în special în perioada iernii.

Rețeta combină gustul clasic al țuicii cu arome contemporane, oferind o experiență unică.

 

 

Savurati!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Coniac de casă cu boabe de piper

Coniac de casă cu boabe de piper din: vin rosu sec, zahar, alcool, coaja de portocala, scortisoara, cuisoare, piper negru, cimbru, apa. Această rețetă de coniac de casă este o modalitate minunată de a crea o băutură alcoolică aromată și bogată în confortul propriului cămin.     Ingrediente: 1 litru de vin roșu sec (cu […]

 

Ciresata cu vanilie

Ciresata cu vanilie

Ciresata cu vanilie din: cirese, zahar, vanilie, tuica. Ingrediente: 500 g cireşe 125 g zahăr 2-3 picături de esenţă de vanilie 150-300 ml ţuică un recipient mic, înalt, din sticlă, sterilizat   Mod de preparare: Spală bine cireşele şi usucă-le. Inţeapa-le cu o scobitoare. Aşază alternativ câte un strat de cireşe şi unul de ţuică. […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.