Tuna Samosa
PrinteazaTuna Samosa din: faina, sare, ulei, apa, ton, ceapa, ardei, ghimbir, turmeric, boia, fenicul, coriandru.
Pentru aluat:
- 2 căni făină
- 3/4 linguriţă de sare
- 1 1/2 lingură ulei sau unt topit
- 1/2-3/4 cană apă
Pentru umplutura:
- 1 cană ton mărunţit şi scurs
- 1 ceapă
- 2-3 ardei iuţi verzi
- 1 linguriţă ghimbir ras
- 1/4 linguriţă turmeric
- cate 1/2 linguriţă boia, seminţe de fenicul şi condiment garam maşala
- 1 lingură frunze de coriandru fin locate
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Cerni făina într-un vas şi în mijloc faci o adâncitură în care pui sarea, uleiul si puţină apă. Omogenizezi şi adaugi în continuare apă, până când obţii un aluat potrivit de tare, pe care să îl poţi modela ujor.
Pe planşeta presărată cu făină, frămânţi aluatul 10 minute, apoi îl acoperi cu un şervet şi îl laşi să se odihnească 1/4 oră.
Cureţi şi speli legumele. Căleşti în 1 lingură de ulei seminţele de fenicul şi ceapa fin tocată, până devine transparentă.
Adaugi ardeii tocaţi, ghimbirul, tonul şi restul de condimente, amesteci şi înăbuşi pentru 2 minute. La sfârşit încorporezi frunzele de coriandru.
Impărţi aluatul în sfere de 7-8 cm, le întinzi în discuri subţiri, de 20 cm, pe care le tai în sferturi. Pui câte 1 lingură de umplutură pe fiecare sfert şi lipeşti marginile umezite, formând un triunghi.
Prăjeşti câte 4-5 bucăţi, la foc mediu, în baie de ulei încins. Le scoţi pe şervete şi le serveşti cu sos chutney sau orice alt sos picant sau uşor dulceag.
Tuna Samosa
Pofta buna!