Tunel de sunca cu umplutura picanta
PrinteazaTunel de sunca cu umplutura picanta din: branza de vaci, unt cu hrean, urda, sare, piper, gelatina, sunca, castraveti, gogosari murati, branza cheddar si patrunjel.
Ingrediente:
- 400 g branza de vaci
- 250 g unt cu hrean
- 200 g urda
- sare
- piper
- 5 linguri gelatina dizolvata
- 10 felii sunca
- 4 castraveti
- 4 linguri gogosari murati, taiati fasii
- 4 felii branza cheddar
- 3 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se amesteca branza de vaci cu unt, sare şi piper, folosind telul. Se pun deoparte 2/3 din cantitate, iar în restul de compoziţie se înglobează castraveţii tocaţi şi gogoşarii.
Pe o bucată de folie transparentă se repartizează 7 felii de şuncă astfel încât să fie suprapuse.
In compoziţia de brânză se încorporează 3 linguri de gelatină şi se repartizează pe patul de felii de şuncă. Restul de şuncă se aşază deasupra stratului de brânză, cu feliile uşor suprapuse.
în restul de compoziţie de brânză se înglobează mai întâi urda, apoi pătrunjelul şi restul de gelatină.
Se aşază pe stratul de felii de şuncă, se acoperă cu fâşi de cheddar şi se rulează în folia transparentă.
Apoi totul se înfăşoară în folie de aluminiu. Se dă la frigider 4 ore, apoi se îndepărtează ambele folii şi rulada se taie felii.
Tunel de sunca cu umplutura picanta
Pofta buna!