Turendouri a la Cluj
PrinteazaTurendouri a la Cluj din: muschi de vita, ciuperci, ceapă, conopidă, cartof, mazăre, marar, patrunjel, sare, piper, unt, faina, ou, pesmet, sos brun.
- 1,5 kg muşchi de vită
- 300 ciuperci
- 1 ceapă
- 400 g conopidă
- 3 cartofi mări
- 300 g mazăre
- mărar
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- 150 g unt
- 1/2 lingură făină
- 1 ou
- pesmet
- 2 linguri de sos brun
Mod lucru:
Tăiaţi 8 turendouri şi, la fiecare, faceţi-i câte 1 tăietură din margine către mijloc. Tocaţi ciupercile mărunt, sotaţi-le în unt cu ceapă, sare, puţină făină, mărar tocat, 1 ou crud, piper.
Cu această compoziţie umpleţi turendourile.
Tăiaţi cartofii în felii de mărimea turendourilor şi prăjiţi-i. Prăjiţi turendourile şi puneţi-le pe câte o felie de cartof. Garnisiţi cu mazăre călită în unt, cu conopidă şi pesmet.
Pregătiţi sosul în grăsimea rămasă de la prăjirea turendourilor, puneţi sos brun şi 1/2 pahar cu vin. Se poate servi.
Pofta buna!