Ceaiul Rize este unul dintre cele mai apreciate ceaiuri din Turcia, recunoscut pentru aroma sa intensă și gustul său distinctiv. Acest ceai negru este o parte integrantă a culturii turcești, fiind consumat zilnic de milioane de oameni. Ceaiul Rize își are originile în regiunea Rize, situată […]
Turendouri in foietaj
PrinteazaTurendouri în foietaj din: muschi de vita, foietaj, oua, ficat de pasăre, sunca, cascaval, sos alb, macaroane, mazare, ciuperci, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 1,5 kg muşchi de vita
- 200 g foietaj
- 3 ouă
- 200 g ficat de pasăre
- 100 g şuncă
- 50 g caşcaval
- 3 linguri sos alb
- 150 g macaroane
- 400 g mazăre fină
- 200 g ciuperci
- 200 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Turendourile se trec prin foc iute 1 minut, pe ambele părţi apoi se dau la rece. Tocaţi ciupercile, sotaţi-le în unt, combinaţi-le cu 1 lingură de sos alb, apoi daţi-le la rece. Intindeţi foitajul şi tăiaţi-l în pătrate de 7 x 7 cm.
Pe fiecare puneţi câte 1 turendou şi câte 1 linguriţă de ciuperci călite.
Impăturiţi-le, puneţi-le pe o tavă, ungeţi-le cu gălbenuş şi daţi-le la cuptor la foc potrivit pentru 12 minute.
Separat, pregătiţi budinca din macaroane, cu ficatul şi şunca tăiate julien, 2 ouă crude, sare, caşcaval ras; fierbeţi pe baie de aburi, la cuptor.
Când este gata, puneţi budinca pe mijlocul unui platou iar împrejur aşezaţi turendourile şi mazărea.
Serviţi acest fel deosebit cu sos Madera.
Pofta buna!
Halloumi cu Pepene Verde si Menta
perfecta pentru zilele calduroase de vara. Aceasta combinatie inedita de branza sarata halloumi, pepene verde dulce si menta proaspata ofera un amestec armonios de arome si texturi. Ingrediente 200 g de branza halloumi – Halloumi este o branza semi-dura, sarata, cunoscuta pentru textura sa ferma si capacitatea de […]