Turendouri in foietaj

Printeaza

Turendouri în foietaj din: muschi de vita, foietaj, oua, ficat de pasăre, sunca, cascaval, sos alb, macaroane, mazare, ciuperci, unt, sare, piper.

Ingrediente:Turendouri in foietaj

  • 1,5 kg muşchi de vita
  • 200 g foietaj
  • 3 ouă
  • 200 g ficat de pasăre
  • 100 g şuncă
  • 50 g caşcaval
  • 3 linguri sos alb
  • 150 g macaroane
  • 400 g mazăre fină
  • 200 g ciuperci
  • 200 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Turendourile se trec prin foc iute 1 minut, pe ambele părţi apoi se dau la rece. Tocaţi ciupercile, sotaţi-le în unt, combinaţi-le cu 1 lingură de sos alb, apoi daţi-le la rece. Intindeţi foitajul şi tăiaţi-l în pătrate de 7 x 7 cm. Pe fiecare puneţi câte 1 turendou şi câte 1 linguriţă de ciuperci călite.

Impăturiţi-le, puneţi-le pe o tavă, ungeţi-le cu gălbenuş şi daţi-le la cuptor la foc potrivit pentru 12 minute.

Separat, pregătiţi budinca din macaroane, cu ficatul şi şunca tăiate julien, 2 ouă crude, sare, caşcaval ras; fierbeţi pe baie de aburi, la cuptor.

Când este gata, puneţi budinca pe mijlocul unui platou iar împrejur aşezaţi turendourile şi mazărea.

Serviţi acest fel deosebit cu sos Madera.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.