Turn de fursecuri şi cremă de ricotta cu zmeură
PrinteazaTurn de fursecuri şi cremă de ricotta cu zmeură din: albusuri, unt, faina, zahar, rom, extact de vanilie, ricotta, coaja de lamaie, zahar brun, zmeura, limes si dulceata de zmeura.
- 5 albusuri
- 160 g unt cu 82% grasime, topit
- 150 g faina
- 150 g zahar fin
- 1 lingura de rom
- 1 lingurita extract de vanilie
pentru crema:
- ricotta
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 100 g zahar brun
pentru servit:
- zmeura
- coaja rasa de la 3 limes
- dulceata de zmeura
Mod de preparare:
Bate albuşurile spumă. Adaugă zahărul, romul şi extractul de vanilie şi mixează până obţii o compoziţie fermă şi lucioasă. Adaugă untul topit şi răcit, apoi mixează încă puţin. Presară făina şi încorporeaz-o amestecând cu telul prin răsturnare. Incinge cuptorul la 180′ C/gaz 6.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi aşază cu linguriţa aluatul de fursecuri, lăsând distanţă între ele pentru a se extinde. Dă tava la cuptor 15-20 de minute, până când fursecurile se rumenesc uşor.
Când sunt gata, răceşte-le pe un grătar pentru prăjituri. Intre timp, pregăteşte crema. Mixează ricotta cu zahărul şi coaja rasă de lămâie.
Pentru servit, adaugă pe o farfuriuţă 1 linguriţă de dulceaţă de zmeură, apoi aşază 1 fursec, adaugă coajă rasă de lime după gust, 1 linguriţă de cremă de ricotta şi câteva fructe de zmeură. Continuă până obţii un turnuleţ format din 3 fursecuri. Decorează cu zahăr pudră şi o frunzuliţă de mentă, după preferinţă.
Turn de fursecuri şi cremă de ricotta cu zmeură
Pofta buna!
Sa-ti fie turnuletul de ras ca mi-ai facut pofta!