Turn de fursecuri şi cremă de ricotta cu zmeură

Printeaza

Turn de fursecuri şi cremă de ricotta cu zmeură din: albusuri, unt, faina, zahar, rom, extact de vanilie, ricotta, coaja de lamaie, zahar brun, zmeura, limes si dulceata de zmeura.

Ingrediente:

  • 5 albusuri
  • 160 g unt cu 82% grasime, topit
  • 150 g faina
  • 150 g zahar fin
  • 1 lingura de rom
  • 1 lingurita extract de vanilie

pentru crema:

  • ricotta
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 g zahar brun

pentru servit:

  • zmeura
  • coaja rasa de la 3 limes
  • dulceata de zmeura

 

Mod de preparare:

Bate albuşurile spumă. Adaugă zahărul, romul şi extractul de vanilie şi mixează până obţii o compoziţie fermă şi lucioasă. Adaugă untul topit şi răcit, apoi mixează încă puţin. Presară făina şi încorporeaz-o amestecând cu telul prin răsturnare. Incinge cuptorul la 180′ C/gaz 6.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi aşază cu linguriţa aluatul de fursecuri, lăsând distanţă între ele pentru a se extinde. Dă tava la cuptor 15-20 de minute, până când fursecurile se rumenesc uşor.

Când sunt gata, răceşte-le pe un grătar pentru prăjituri. Intre timp, pregăteşte crema. Mixează ricotta cu zahărul şi coaja rasă de lămâie.

Pentru servit, adaugă pe o farfuriuţă 1 linguriţă de dulceaţă de zmeură, apoi aşază 1 fursec, adaugă coajă rasă de lime după gust, 1 linguriţă de cremă de ricotta şi câteva fructe de zmeură. Continuă până obţii un turnuleţ format din 3 fursecuri. Decorează cu zahăr pudră şi o frunzuliţă de mentă, după preferinţă.

Turn de fursecuri şi cremă de ricotta cu zmeură

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Sa-ti fie turnuletul de ras ca mi-ai facut pofta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.