Turnedo de vită cu sos
PrinteazaTurnedo de vită cu sos din: turnedouri de vita, coniac, unt, ceapa verde, usturoi, rosii, ardei capia, frunza de dafin, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare, piper, varza rosie, castraveti verzi, marar.
- 4 turnedouri de vita
- 100 ml coniac
- 50 g unt
- o legatura ceapa verde
- doi catei de usturoi
- 600 g rosii
- un ardei capia
- o frunza de dafin
- 400 g ciuperci
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- varza rosie
- castraveti verzi
- marar
Mod de preparare:
Turnedo se pun într-o tavă de ceramică, se toarnă deasupra coniacul şi se lasă la marinat 30 de minute la temperatura camerei. Se întorc din când în când ca să se pătrundă pe toate părţile. Intr-o cratiţă se topeşte untul şi se adaugă puţin ulei.
Turnedo se scurg de alcool, se prăjesc câteva minute pe ambele părţi, apoi se scot pe un platou. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa două minute, se adaugă ardeiul capia tocat mărunt, frunza de dafin şi roşiile tăiate felii.
Se condimentează, se fierb 15 minute, apoi se pasează totul. Se adaugă usturoiul feliat, se mai fierb zece minute şi se păstrează la cald.
Ciupercile se spală, se scurg de apă, se taie jumătăţi şi se prăjesc în ulei până devin aurii. Se pune sos în farfurii, se aşază în mijloc turnedoul, ciupercile şi se servesc.
Se servsc ca atare, cu o salata de varza sau o salata de castraveti verzi cu marar.
Turnedo de vită cu sos
Pofta buna!