Turnedos la gratar
PrinteazaTurnedos la gratar
- 1 muşchi de 1—1,500 kg
- 1 lingură unt sau ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregătim feliile de muşchi ca pentru turnedos sote, avand grijă să aibă forma rotundă. Presărăm cu piper, ungem cu unt sau cu ulei ; fiecare felie o împănăm cruciş cu patru şuviţe de slănină.
Inainte de masă, punem turnedosul la grătar. Ungem mereu cu untură. Intoarcem bucăţile o singură dată. Sînt gata în 5-6 minute. Cînd sunt aproape fripte, presărăm sare şi le scoatem pe o farfurie fierbinte.
Turnedosul la grătar se serveşte punand pe fiecare felie cate o bucăţică de unt, cat o alună şi pătrunjel tocat. Servim foarte repede. Untul şi pătrunjelul se pun la masă, altfel untul, topindu-se, îşi pierde aspectul. Se serveşte cu cartofi prăjiţi şi salată verde.
Pofta buna!