Turnedou Rossini
PrinteazaO reteta de turnedou Rossini din: carne de vitel, foie gras, paine, coaja de truge, vin madeira, unt, sare si piper.
- 6 felii carne de vitel, de circa 130 g fiecare (muschi sau antricot)
- 300 g foie gras semipreparat
- 6 felii paine pentru sendvis
- 20 g coaja de trufe
- 4 linguri vin Madeira
- 80 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiati ficatul in 6 felii si puneti-l deoparte. Inlaturati coaja painii si rumeniti feliile intr-o tigaie cu 50 g unt.Pastrati-le calde, pe un platou de serviciu, acoperite cu folie de aluminiu.
Pastrati-le calde, pe un platou de serviciu, acoperite cu folie de aluminiu.
Perpeliti carnea, la foc iute, in restul de unt, cate 2 minute pe fiecare parte daca va place carnea in sange, iar daca nu, cate 3 minute pe fiecare parte. Sarati si piperati la sfarsit.
Asezati feliile de carne pe feliile de paine si puneti deasupra cate o felie de ficat.
Acoperiţi cu o folie dublă de aluminiu pentru a le menţine calde. Turnaţi vinul în tigaie, adăugaţi trufele şi desprindeţi sucurile solidificate, râcâind cu o spatulă de lemn.
Lăsaţi sosul să scadă la foc iute, timp de 1 min, acoperiţi cu el muşchiul şi serviţi imediat.
Turnedou Rossini
Pofta buna!
Incoming search terms:
- turnedou rossini