Turnedou de ton cu legume
PrinteazaTurnedou de ton cu legume din: ton, ulei de masline, sare, piper, ardei gras, ceapa, rosii, usturoi, jambon si ardei iute.
Ingrediente:
- 4 bucati de ton de 150 g fiecare, fara piele
- 1 lingura cu ulei de masline
- sare si piper macinat
- 200 g ardei gras verde
- 200 g ceapa alba
- 400 g rosii
- 1 catel de usturoi
- 50 g jambon de preferat degresat
- 1 varf de cutit cu ardei iute
Mod de preparare:
Spălaţi şi desfaceţi ardeii în două, scoateţi seminţele şi tăiaţi-i cubuleţe. Curăţaţi şi tocaţi fin ceapa.
Opăriţi roşiile 15 secunde, decojiţi-le,-scoateţi seminţele şi tăiaţi pulpa cubuleţe.
Curăţaţi usturoiul şi scoateţi germenul, apoi zdrobiţi-l. Tăiaţi fin jambonul cu cuţitul.
Puneţi la încălzit într-o tigaie jumătate din uleiul de măsline, adăugaţi ceapa tocată, cubuleţele de ardei şi lăsaţi să se înăbuşe 5-10 minute, amestecînd continuu.
Adăugaţi jambonul, cubuleţele de roşii şi usturoiul, săraţi şi piperaţi, pudraţi cu ardei iute şi lăsaţi să se facă la foc iute, amestecînd continuu, pînă ce se evaporă tot lichidul din legume.
Cînd este aproape gata, ungeţi cu ulei o altă tigaie şi puneţi-o pe foc iute.
Puneţi în tigaie bucăţile de ton sărate şi piperate şi lăsaţi să se prăjească 2-3 minute pe fiecare parte, în funcţie de grosimea bucăţilor.
Repartizaţi piperada pe farfurii calde şi puneţi deasupra peştele. Serviţi imediat.
Turnedou de ton cu legume
Pofta buna!