Turnedou de vită
PrinteazaO reteta delicioasa de turnedou de vita din: muschi de vita, bacon, ciuperci, unt, smantana, ceapa, vin alb, patrunjel, sare si piper boabe.
- 800 g muschi de vita
- 12 felii de bacon
- 800 g ciuperci proaspete
- 80 g unt
- 100 g smantana
- 1 ceapa mica
- 2 pahare cu vin alb
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Spala muschiul si usuca-l pe hartie absorbanta. Curata-l de pielite si taie-l in sase parti egale. Spala ciuperci si lasa-le la scurs. Taie-le in felii groase. Curata ceapa si taie-o pestisori.
Intr-o tigaie bine încinsă, topeşte 50 g de unt. Adaugă muşchiul de vită (felii). Rumeneşte-l circa 3-5 minute pe fiecare parte, la foc puternic. Scoate-l pe o farfurie, presară piper, sare, condimente.
Lasă-l acoperit timp de zece minute. încinge cuptorul. Inveleşte fiecare felie de muşchi în bacon. Adaugă un pahar cu vin. Aşază totul în tavă, acoperă cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor 20 de minute.
Intr-o tigaie bine încinsă, topeşte restul de unt. Adaugă ceapa. După ce devine translucidă, adaugă ciupercile. Sotează zece minute.
Adaugă un pahar cu vin. Lasă la foc mic până ce scade vinul. Adaugă smântână şi restul de condimente.
Scoate turnedoul (feliile de muşchi) pe un platou. Toarnă sosul de ciuperci. Serveşte cu sparanghel şi, eventual, piure de cartofi. Se potriveşte cu vin roşu, sec, cabernet.
Turnedou de vită
Pofta buna!
Incoming search terms:
- turnedou de vita
- turnedou
- https://www restaurantedelux ro/turnedou-vita html