Turnedouri de urs la gratar cu garnitura de chiftele de cartofi, castane glasate si mere coapte

Printeaza

 Turnedouri de urs la gratar cu garnitura de chiftele de cartofi, castane glasate si mere coapte

Ingrediente:Turnedouri de urs la gratar cu garnitura de chiftele de cartofi, castane glasate si mere coapte

  • 1,400 kg muşchi de urs de la spinare
  • 300 g castane
  • 300 g cartofi
  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 150 g ulei sau margarina
  • sare
  • piper
  • 50 g stafide
  • 8 mere
  • puţin zahăr
  • 80 g şuncă afumată

Se fac 12 chiftele (mai plate) de cartofi sau pireu de cartofi, 2 ouă, 11/2 lingură făină şi şuncă tăiată julien.

Castanele se glasează cu sos de friptură. Merele curăţate, cu seminţele scoase şi umplute tot cu mere rase, cu puţin zahăr, se coc într-o tavă (la cuptor) cu puţină apă şi zahăr.

Din muşchi se taie 12 turnedouri, se dă sare şi piper, se ung cu unt şi se frig la grătar. Se aşază chiftele de cartofi pe platou, pe ele se pun turnedourile şi se garnisesc cu castane glasate şi mere coapte.

Separat se serveşte sos Madera cu stafide.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Nu am mai auzit de o astfel de reteta pana aacum

  2. A iesit bun preparatul? Pare cam complicat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.