Turnedouri la grătar cu garnitură de tăiţei cu şuncă in foitaj, crochete de urzici şi sos Madera
PrinteazaTurnedouri la grătar cu garnitură de tăiţei cu şuncă in foitaj, crochete de urzici şi sos Madera
- 7,400 kg muşchi de vacă
- 80 g şuncă
- 50 g limbă fiartă afumată
- sare
- piper
- 150 g tăiţei de casă
- 50 g şvaiţer (caşcaval sau brînză)
- 1 kg urzici
- nucşoară
- 4 căţei de usturoi
- 1 lingură de făină
- 2 ouă
- pesmet
- 260 g unt
- 1/2 pahar lapte
- 1 tartă coaptă din foitaj
Mod de preparare:
Tăiţeii se fierb, se strecoară şi se amestecă cu şunca, limba tăiată julien şi cu şvaiţerul ras, apoi se pun în tarta de foitaj.
Din urzici (sau spanac), se fac crochete . Turnedourile se frig la grătar şi se aşază pe un platou peste budinca de tăiţei.
Se garnisesc cu crochetele de urzici (sau spanac).
Separat se serveşte la sosieră sos Madera.
Pofta buna!
Foarte complicata mi se pare reteta asta