Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de spanac, ciuperci prăjite şi sos de friptură
PrinteazaTurnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de spanac, ciuperci prăjite şi sos de friptură
- 1,400 kg muşchi de vacă
- 8 crutoane
- 1,500 kg spanac
- 2 linguri sos alb
- 2 ouă
- sare
- piper
- Maggi
- 140 g unt
- nucşoară
- 12-14 ciuperci mari
- 1 legătură de mărar
Mod de preparare:
Spanacul se fierbe bine, se stoarce, se amestecă cu 2 ouă crude, 2 linguri de sos alb, sare, piper, Maggi şi nucşoară.
Se pune intr-o formă de şarlotă unsă cu unt, se dă la cuptor în baie de apă. Ciupercile se curăţă, se spală, se prăjesc în unt şi se presară cu mărar.
Turnedourile se frig la tigaie cu unt, se aşază pe crutoane şi se pun intr-un platou peste budinca de spanac. Imprejurul budincii se pun ciupercile.
Separat, la sosieră, se serveşte sos de friptură.
Pofta buna!