Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de ciuperci, raci şi midii sau scoici, anghinare cu pesmet şi sos tartar
PrinteazaTurnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de ciuperci, raci şi midii sau scoici, anghinare cu pesmet şi sos tartar
- 1,400 kg muşchi de vacă
- 20 midii
- 200 g ciuperci
- 20 raci fierţi
- 2 linguri de sos alb
- 180 g unt
- 400 g anghinare rotunde sau napi
- sare
- piper
- 3 ouă
Mod de preparare:
Cozile fierte de raci, midiile, ciupercile se taie julien şi se sotează în unt. Se amestecă cu sosul alb, ouăle crude si se pun într-o formă de şarlotă unsă cu unt.
Se dă la cuptor în baie de apă 35 – 40 minute, apoi se răstoarnă budinca. Turnedourile prăjite la tigaie se aşază în jurul budincii şi se garnisesc cu anghinare fiartă dată prin unt şi pesmet.
Separat la sosieră se serveşte sos tartar cald .
Pofta buna!