Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de conopidă ciuperci prăjite, crutoane şi sos Madera

Printeaza

Turnedouri la tigaie  cu garnitură de budincă de conopidă ciuperci prăjite, crutoane şi sos Madera

Ingrediente:Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de conopidă ciuperci prăjite, crutoane şi sos Madera

  • 1,400 kg muşcht de vacă
  • 600 g conopidă
  • 10 ciuperci
  • 150 g unt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 8 crutoane rotunde prăjite
  • 40 g caşcaval
  • 1 lingură de făină
  • un pahar lapte
  • 1/2 pahar cu vin roşu
  • 1 gălbenuş
  • 3 linguri sos alb
  • 2 linguri sos brun

 

Mod de preparare:

Se taie 8 turnedouri, se rotunjesc, se leagă pe mijloc cu sfoară subţire şi se frig pe ambele părţi intr-o tigaie încinsă, circa 5 minute.

Se aşază pe un platou rotund (în coroană) pe crutoane. în tigaia in care s-au fript, se pune puţină făină, sare, piper, cimbru, 2 linguri de sos brun, 1/2 pahar vin roşu şi se face un sos, în mijlocul platoului se pune conopida gratinată (conopida fiartă bine, strecurată, se pune pe un platou rotund, se napează cu sos alb, 1 găl­benuş, se presară cu caşcaval ras sau brinză şi se dă la cuptor încins).

Ciupercile se prăjesc în unt si se pun in jurul turnedourilor.

Sosul se serveşte separat 1a sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.