Turnulet cu hering marinat

Printeaza

Turnulet cu hering marinat din: dovlecei, hering, andive, ardei, faina, lapte, oua, praf de copt, lamaie, sare, piper, ulei, cimbru, rosii, sos de rosii.

Ingrediente:Turnulet cu hering marinat

  • 2 dovlecei
  • 8 felii de hering afumat
  • 2 ardei capia
  • 4 andive
  • 250 g făină
  • 150 ml lapte dulce
  • două ouă
  • un vârf de cuţit cu praf de copt
  • o lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-scoarelui
  • cimbru
  • sos de roşii picant
  • roşii

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se amesteecă făi­na cu praful de copt, laptele dul­ce, ouăle, sarea şi piperul după gust. Se mixează totul şi se lasiă cinci minute să se odihnească aluatul.

Se încinge ulei într-o tigaie şi, cu o lingură, se ia din aluat şi se pune în tigaie sub formă de gogo- şele. Se prăjesc pe ambele părţi până când capătă o culoare aurie. Se scot cu o spumiera si se asează pe un şervet de hartie absorbant.

Andivele se spală, se taie în bucăţi şi se stropesc cu sucul de lămâie. Se lasă cinci minute ca să acţioneze sucul, apoi se prăjesc în ulei încins timp de două- trei minute.

Ardeii capia şi dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi se călesc timp de cinci minute. Se suprapun alternativ felii de dovle­cei, gogoşele, felii de peşte, ardei capia şi tot aşa până când se realizează toate turnuleţele. Se servesc alături de andivele prăjite, presărate cu cimbru tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.