Turnulet de tiramisu
PrinteazaTurnulet de tiramisu din: oua, faina, pudra de migdale, unt, lapte, praf de copt, zahar, cafea, mascarpone, cacao.
Pentru aluat:
- 4 ouă
- 200 g făina
- 100 g pudră de migdale
- 120 g unt topit
- 200 ml lapte
- un plic praf de copt
- 20 g zahăr
- un pachet zahăr vanilinat
- o lingura cafea tare
Pentru sirop:
- 200 ml cafea
Pentru umplutură:
- 500 g mascarpone
- 80 g zahăr pudra
- 3 linguri cacao cernută
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul, zahărul vanilnat si ouăle, se toarnă untul topit si laptele, se amestecă şi apoi se adaugă făina, praful de copt, pudra de migdale şi cafeaua. Se omogenizează bine.
Se toarnă aluatul în formele de copt briose şi se lasă la cuptor pentru 20-30 de minute, în funcţie de cuptor. Se lasă apoi să se răcorească la temperatura camerei.
Se amestecă mascarpone cu zahărul şi se pune amestecul într-un pos. Se taie briosele, se însiropează cu cafea si se umplu la interior cu crema de mascarpone.
Se garnisesc la exterior tot cu crema de mascarpone si se presarâ cu cacaua cernută.
Turnulet de tiramisu
Pofta buna!