Chifteluțe Vegane din Linte: O Sursă Excelentă de Proteine și Fibre din: linte verde, ceapa, usturoi, pesmet, condimente, sare, piper, ulei. Chifteluțele vegane sunt o alternativă sățioasă și nutritivă la variantele tradiționale. Bogate în proteine și fibre, aceste chifteluțe sunt perfecte pentru cei care doresc să îmbogățească dieta cu preparate vegetale, fără a sacrifica gustul […]
Turnulet cu rosii
PrinteazaTurnulet cu rosii din: rosii, branzica de casa, smantana, unt, cas, frunze de menta, sare.
Ingrediente:
- 4 rosii potrivite
- 200 g branzica de casa
- 2 linguri cu smantana
- 1 ingurita cu unt
- 100 g cas
- frunze de menta
- sare
Preparare:
Turnulet cu rosii: Freaca untul cu smantana. Adauga casul zdrobit si branzica de casa. Parfumeaza cu menta tocata fin si potriveste gustul de sare.
Spala rosiile, sterge-le bine, dupa care taie-le in felii potrivit de groase. Intre feliile de rosie, pune cate o lingurita din crema de branza, in asa fel incat sa obtii un mic turnulet.
Serveste-le ornate cu frunze de salata verde.
Pofta buna!
Mic Dejun cu Fulgi de Ovăz din: fulgi de ovaz, lapte, miere, fructe de padure, scortisoara. Începeți ziua cu un mic dejun sănătos și revigorant, perfect pentru a vă oferi energia necesară unei zile pline. Fulgii de ovăz combinați cu fructe de pădure și miere nu sunt doar delicioși, dar sunt și o sursă excelentă […]
Vinete si rosii gratinate.
Ingrediente:
5 vinete
1 lingura oregano
3 catei de usturoi
150 ml ulei de masline
3 rosii
130 g parmezan
sare
piper
Mod de preparare:
Usturoiul se piseaza. Parmezanul se rade. Rosiile se decojesc si se taie in felii subtiri.
Se incalzeste cuptorul la 200°C (foc mare).
Se spala vinetele si se baga intr-o tava la cuptor pentru 20 minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca 5 minute, apoi se taie pe jumatate, se scoate miezul si se da prin mixer.
Se adauga treptat oregano, usturoiul pisat si uleiul, apoi se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tava patrata se toarna pasta de vinete iar feliile de rosii se aseaza deasupra. Se presara parmezanul ras pe intreaga suprafata.
Se gateste 15 minute in cuptorul preincalzit la 200°C (la foc tare), apoi se lasa sa se raceasca inainte de servire.