Turnulete cu fasole si sunca
PrinteazaTurnulete cu fasole si sunca din: cartofi, sunca, fasole, smantana, unt, ulei, usturoi, sare, piper.
- 400 g cartofi albi
- 200 g fasole păstăi
- 200 g şuncă de curcan
- 2 linguri smântână
- 50 g unt
- sare
- piper
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri pastă de măsline frecată cu puţin unt
Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi şi spălaţi se pun la fiert în apă cu sare. Şunca se taie cubuleţe, apoi se freacă bine cu smântână şi, dacă este nevoie, se sărează şi piperează, după gust.
Se fierbe fasolea păstăi în apă cu sare, se scurge şi se trece sub jet de apă rece. Se scurge bine, apoi se mai mărunţeşte, se trage puţin în uleiul de măsline şi la sfârşit se adaugă usturoiul pisat bine.
Se scurg cartofii, se pasează şi se freacă cu puţin unt.
Se iau 4 forme metalice (eu am folosit din plastic) fără fund, se aşază pe un platou, apoi se umple fiecare formă cu compoziţiile preparate anterior, aşezând întâi un strat de piure, apoi unul cu spumă de şuncă şi ultimul de fasole păstăi.
Se dau la rece cel puţin o oră, apoi se scot cu grijă inelele şi se decorează cu pasta de măsline negre.
Pofta buna!