Turnulete de lasagna cu broccoli
PrinteazaTurnulete de lasagna cu broccoli din: lasagna, broccoli, rosii, ardei capia, ardei iute, masline, salata rucola, ulei de masline.
- 16 foi de lasagna
- 600 g broccoli
- 6 roşii
- doi ardei capia
- un ardei iute
- 200 g măsline
- 200 g salată rucola
- 150 ml ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi
- o lămâie
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Foile de lasagna se fierb pe rând în apă cu sare, se scurg şi se aşază într-o tavă adâncă cu puţină apă rece şi ulei. Broccoli se rupe în bucheţele, se fierbe în apă cu sare şi se scoate într-un bol.
Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se adaugă broccoli, doi căţei de usturoi tocaţi şi se ţine pe foc două minute. Ardeii capia, ardeiul iute şi roşiile curăţate de pieliţă se pun la călit în restul de ulei de măsline cu puţină sare, piper, cimbru şi se fierbe totul până capătă aspectul unui sos mai gros.
Se adaugă restul de usturoi tocat mărunt, măslinele întregi sau feliate, se condimentează dacă mai este nevoie şi se mai fierbe cinci minute. Se pune o foaie de lasagna pe farfurie, se aşază bucheţele de broccoli, apoi sos, din nou lasagna, broccoli şi sos, până se termină patru foi de lasagna.
Se procedează la fel cu restul ingredientelor, apoi se servesc imediat, lângă o salată din rucola, coajă rasă şi suc de lămâie, ulei de măsline, sare, piper şi cimbru.
Pofta buna!