Salata greceasca – Reteta autentica din: salata romano, patrunjel, castravete, ardei gras, dressing de lamaie, ceapa rosie, rosii, branza feta, masline, fileuri de ansoa. Reteta low carb Ingrediente: 1 salata romano 1 legatura patrunjel tocat 1/2 castravete, feliat 1 ardei gras verde, feliat Dressing de lamaie 1/4 ceapa rosie, feliata 2 rosii, taiate felii 180gr […]
Turnulete cu legume coapte
PrinteazaTurnulete cu legume coapte din: vinete, dovlecei, ceapa rosie, rosii, sare, piper, ulei de masline, suc de rosii, busuioc si marar.
Ingrediente:
- 2 vinete medii
- 2-3 dovlecei
- 2 cepe rosii
- 4 rosii
- sare
- piper negru macinat
- 2-3 linguri ulei de masline
- 300-400 ml suc de rosii
- cimbru si busuioc verde
- o legatura marar
Mod de preparare:
Turnulete cu legume coapte: curăţă ceapa şi se căleşte. Se curăţă vinetele, se spală şi se taie rondele.
Se presară sare şi piper şi se lasă câteva ore să se scurgă de sucul toxic.
Vinetele se călesc în uleiul încins şi se perpelesc pe toate părţile, apoi se scurg în sită.
feliază roşiile şi dovleceii şi se călesc în sucul propriu. Se adaugă şi sucul de roşii şi se condimentează cu sare, piper, cimbru si busuioc.
Din legume se fac turnuleţe şi se aşază în tavă. Se adaugă şi sosul şi se mai lasă 10 minute la cuptor.
Se ornează cu mărar.
Turnulete cu legume coapte
Pofta buna!
Maghiran: Istorie, Beneficii pentru Sănătate, Contraindicații și Valori Nutriționale – Ghid Complet
Maghiran: Istorie, Beneficii pentru Sănătate, Contraindicații și Valori Nutriționale – Ghid Complet. Maghiranul este o plantă aromatică cunoscută și sub denumirea de “oregano dulce” sau “oregano alpin”. Face parte din familia Lamiaceae și este înrudit cu oregano, dar are un gust și o aromă mai blânde. Istoria maghiranului: Maghiranul a fost folosit de mii de […]