Turnulete cu legume coapte
PrinteazaTurnulete cu legume coapte din: vinete, dovlecei, ceapa rosie, rosii, sare, piper, ulei de masline, suc de rosii, busuioc si marar.
Ingrediente:
- 2 vinete medii
- 2-3 dovlecei
- 2 cepe rosii
- 4 rosii
- sare
- piper negru macinat
- 2-3 linguri ulei de masline
- 300-400 ml suc de rosii
- cimbru si busuioc verde
- o legatura marar
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se căleşte. Se curăţă vinetele, se spală şi se taie rondele.
Se presară sare şi piper şi se lasă câteva ore să se scurgă de sucul toxic.
Vinetele se călesc în uleiul încins şi se perpelesc pe toate părţile, apoi se scurg în sită.
Se feliază roşiile şi dovleceii şi se călesc în sucul propriu. Se adaugă şi sucul de roşii şi se condimentează cu sare, piper, cimbru si busuioc.
Din legume se fac turnuleţe şi se aşază în tavă. Se adaugă şi sosul şi se mai lasă 10 minute la cuptor.
Se ornează cu mărar.
Turnulete cu legume coapte
Pofta buna!