Turnulete cu peste

Printeaza

Turnulete cu pesteO retete de turnulete cu foitaj, fileuri de peste, cartofi, telina, ceapa, rosii, capere, sare, piper, ulei de masline, castraveti, oua si unt.

Ingrediente:

  • un pachet de foitaj
  • un kilogram fileuri de peşte
  • 4 cartofi
  • o ţelină
  • o ceapă
  • 600 g roşii
  • 150 g capere
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • roşii
  • castraveţi verzi
  • două ouă
  • unt

 

Mod de preparare:

Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei şi se decu­pează forme cu o cană, egale ca număr. Se unge un cerc cu ou bătut şi se aşază deasupra încă un cerc decupat la mijloc cu un pahar mic. Se aşază întro tavă tapetată cu unt, se ung la suprafaţă cu ou bătut, se introduc în cuptor şi se coc. Când sunt gata se scot din tavă şi se lasă să se răcească.

Cartofii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se lasă să se răcească, se taie în cu­buri şi se pun într-un castron. Roşii­le se opăresc câteva minute, se cu­răţă de pieliţă şi se taie în cubuleţe.

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi se căleşte. Se pun legumele fierte, roşiile şi fileurile de peşte curăţate de oase şi tăiate în cuburi.

Se condimentează cu sarea şi piperul, se adaugă caperele, o cană de apă şi se lasă să fiarbă. Când a fiert peştele, se opreşte focul şi se presară pătrunjel tocat. Se servesc fierbinţi, cu o salată de roşii şi castraveţi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.