Turnulete cu peste
PrinteazaO retete de turnulete cu foitaj, fileuri de peste, cartofi, telina, ceapa, rosii, capere, sare, piper, ulei de masline, castraveti, oua si unt.
Ingrediente:
- un pachet de foitaj
- un kilogram fileuri de peşte
- 4 cartofi
- o ţelină
- o ceapă
- 600 g roşii
- 150 g capere
- sare
- piper
- ulei de măsline
- pătrunjel
- roşii
- castraveţi verzi
- două ouă
- unt
Mod de preparare:
Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei şi se decupează forme cu o cană, egale ca număr. Se unge un cerc cu ou bătut şi se aşază deasupra încă un cerc decupat la mijloc cu un pahar mic. Se aşază întro tavă tapetată cu unt, se ung la suprafaţă cu ou bătut, se introduc în cuptor şi se coc. Când sunt gata se scot din tavă şi se lasă să se răcească.
Cartofii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se lasă să se răcească, se taie în cuburi şi se pun într-un castron. Roşiile se opăresc câteva minute, se curăţă de pieliţă şi se taie în cubuleţe.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi se căleşte. Se pun legumele fierte, roşiile şi fileurile de peşte curăţate de oase şi tăiate în cuburi.
Se condimentează cu sarea şi piperul, se adaugă caperele, o cană de apă şi se lasă să fiarbă. Când a fiert peştele, se opreşte focul şi se presară pătrunjel tocat. Se servesc fierbinţi, cu o salată de roşii şi castraveţi.
Poftă bună!