Turnulete cu portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de turnulete cu portocale din: faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de portocala, galbenus, unt, alune, portocale confiate, galbenus si zahar pudra.
- 25 g faina
- 90 g zahar pudra
- un pachet zahar vanilat
- coaja de portocala
- un galbenus
- 150 g unt
ingredinete pentru decor:
- 200 g alune
- 200 g portocale confiate
- un galbenus
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Faina, zaharul pudra, zaharul vanilat, coaja de portocale, galbenusul si untul se mixeaza pana devin un aluat moale. Acesta se da la rece circa o oa.
Intre timp, luati 30 de alune, pisati-le bine, iar pe restul taiati-le fin si amestecati-le cu portocale confiate.
Aluatul se ia de la rece, se intinde si se taie cercuri cu diametru de 3 cm cu ajutorul unui cutit de prajituri. Fiecare piesa se unge cu albus mixat si apoi se adauga alunele pisate.
In cuptorul preincalzit se lasa la copt timp de 8 minute. Se lasa la racit si se pun 2 piese de aluat suprapuse, iar intre ele bucatele de portocale confiate cu praf de alune.
La final, se cerne zahar pudra deasupra.
Turnulete cu portocale
Pofta buna!