Turnulete cu portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de turnulete cu portocale din: faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de portocala, galbenus, unt, alune, portocale confiate, galbenus si zahar pudra.

Ingrediente:Turnulete cu portocale

  • 25 g faina
  • 90 g zahar pudra
  • un pachet zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • un galbenus
  • 150 g unt

ingredinete pentru decor:

  • 200 g alune
  • 200 g portocale confiate
  • un galbenus
  • 2 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Faina, zaharul pudra, zaharul vanilat, coaja de portocale, galbenusul si untul se mixeaza pana devin un aluat moale. Acesta se da la rece circa o oa.

Intre timp, luati 30 de alune, pisati-le bine, iar pe restul taiati-le fin si amestecati-le cu portocale confiate.

Aluatul se ia de la rece, se intinde si se taie cercuri cu diametru de 3 cm cu ajutorul unui cutit de prajituri. Fiecare piesa se unge cu albus mixat si apoi se adauga alunele pisate.

In cuptorul preincalzit se lasa la copt timp de 8 minute. Se lasa la racit si se pun 2 piese de aluat suprapuse, iar intre ele bucatele de portocale confiate cu praf de alune.

La final, se cerne zahar pudra deasupra.

Turnulete cu portocale

Turnulete cu portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.