Turnuleţe de şuncă umplute

Printeaza

O reteta de turnulete de sunca umplute din: oua, lapte, faina, ulei, sare, rosii, unt, faina, usturoi, ceapa, branza, sunca, legume, sare si piper.

Ingrediente:Turnuleţe de şuncă umplute

pentru aluat:

  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 100 g faina
  • 5 linguri ulei
  • sare dupa gust

pentru umplutura:

  • 300 g rosii
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mijlocie
  • 200 g branza topita
  • 1 ou
  • 6 felii de sunca
  • sare
  • piper

pentru garnitura:

  • 200 g legume variate (morcovi, mazare, ciuperci)
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci oul cu laptele, făina, 3 linguri ulei şi un praf de sare. Va rezulta un aluat de consistenţa celui pentru clătite. Il laşi să stea deoparte timp de 5 minute. Speli roşiile, le decojeşti şi le tai mărunt. încingi 2 linguri de ulei în­tr-o tigaie în care prăjeşti feliile de şuncă, trecute prin aluatul de clă­tite.

Toci mărunt roşiile şi ceapa, apoi căleşti ceapa în 50 g unt. Adaugi roşiile şi le laşi să fiar­bă cu puţină apă, până scade. Amesteci restul untului cu făina şi pui peste roşii. Condimentezi cu sare, piper şi usturoi, după gust.

Ungi şunca cu compoziţia de to­mate, apoi rulezi. Dai brânza pe râzătoare şi o amesteci cu oul.

Pui rulourile de şuncă într-o tavă, torni brânza deasupra şi dai tava la cuptor, încins în prealabil, între timp, perpeleşti legumele în unt, stingi totul cu puţină apă şi fierbi circa 5-7 minute. La final, condimentezi cu sare şi piper.

Tai rulourile de şuncă, le aşezi pe verticală, în formă de turnuleţe şi le serveşti cu legume.

Turnuleţe de şuncă umplute

Turnuleţe de şuncă umplute

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.