Turnulete cu zmeura

Printeaza

Turnulete cu zmeura din: zmeura, gelatina, esenta de vanilie, lapte, iaurt, zahar, lime, frisca, menta.

Ingrediente:

  • 400 g zmeură
  • 6 foi gelatină
  • 2 esenţe de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 200 g iaurt gras
  • 75 g zahăr
  • 2 lime (lămâi verzi)
  • 300 ml frişcă
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Speli zmeura şi o laşi să se scurgă. Inmoi gelatina 10 minute în 200 ml de apă rece.

Amesteci laptele cu iaurtul, adaugi 50 g de zahăr, zeama de lime şi esenţa de vanilie.

Scurgi apa din gelatină (laşi doar o lingură) şi o încălzeşti la foc mic, amestecând continuu, fără să fiarbă.

După ce s-a dizolvat gelatina, o torni în amestecul de lapte.

Baţi frişca şi, când s-a întărit, încorporezi laptele cu gelatina, amestecând uşor.

Torni compoziţia în forme speciale pe care le-ai udat cu apă în prealabil, alternând cu straturi de zmeură.

Pui desertul la frigider pentru minimum trei ore.

Il serveşti decorat cu zmeură şi cu frunze de mentă.

Turnulete cu zmeura

Turnulete_cu_zmeura

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.