Turnuri de vinete cu icre

Printeaza

Turnuri de vinete cu icre

Ingrediente:

  • două vinete
  • 150 g icre negre de nisetru
  • 150 g icre roşii de crap
  • 150 groşii cher­ry
  • doi ardei capia
  • jumătate de linguriţă de piper roşu măcinat
  • 50 g unt
  • două cepe
  • un praf de curry
  • un praf de piper alb
  • sare
  • ulei
  • o linguriţă de amidon
  • mărar

Preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Untul se topeşte iîntr-o tigaie, se adaugă cepele şi se călesc cinci minute.

Se adaugă cele două tipuri de piper, praful de curry, un vârf de cuţit de sare şi aimidonul dizolvat în două linguri de apă.

Se lasă să fiarbă, apoi se lasă să se răcească şi se pasează totul. Se trece printr-o strecurătoare fină şi se toarnă sosul într-un ibric. Ardeiii capia se curăţă de se­minţe şi se taie în felii subţiri.

Vinetele se spală, se şterg cu un şervet şi se taie în felii subţiri. Se presară sare şi se lasă deoparte timp de zece minute. Se prăjesc într-o tigaie de teflon fără ulei sau se frig pe un grătar uns cu ulei.

Când sunt gata se pun pe un pla­tou şi se lasă să se răcească. Se alternează felii de vinete cu cele două tipuri de icre până se formează un turnuleţ.

Se decorează cu felii de ardei şi se serveşte alături de sosul picant, feliile de roşii cherry, presărate cu mărar tocat. Mărarul se poate înlocui cu pătrunjel tocat.

Turnuri de vinete cu icre

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Suna interesant o reteta de vinete cu icre. Sa incerc si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.