Turtă de arpacaş cu legume
PrinteazaTurtă de arpacaş cu legume din: arpacas, faina, miez de nuca, praf de copt, unt, oua, praz, telina, ciuperci, prune uscate, sos de soia, ulei de floarea soarelui, lamaie, sare, piper.
- 200 g arpacas fiert
- 150 g faina
- 100 g miez de nuca
- un pliculet praf de copt
- 200 g unt
- 4 oua
- un fir de praz
- o tija de telina
- 300 g ciuperci
- 100 g prune uscate
- o lingura cu sos de soia
- ulei de floarea soarelui
- o lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un ibric se amestecă două gălbenuşuri cu două linguri de apă, sare şi piper.
Se fierb la bain- marie până se îngroaşă, se adaugă 100 g unt şi se continuă fierberea.
Când s-a topit untul se ia de pe foc, se ia puţin din compoziţie şi se amestecă bine cu sucul de lămâie.
Se toarnă peste sosul din ibric, se amestecă şi se ia de pe foc.
Intr-un bol se omogenizează arpacaşul fiert cu untul şi ouăle rămase, miezul de nucă tocat, prunele curăţate de sâmburi şi tocate, sare şi piper.
Se adaugă praful de copt, făina, se amestecă şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.
Se coace la foc mediu 30 de minute, se scoate şi se taie bucăţi.
Prazul se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei împreună cu tija de ţelină tăiată felii.
Se adaugă ciupercile tăiate sferturi, sosul de soia, sare şi piper.
Se prăjesc zece minute, se servesc alături de turta de arpacaş şi sosul cald.
Prunele se pot scoate din compozitia pentru turta si se pot praji alaturi de legume.
Turtă de arpacaş cu legume
Pofta buna!