Turta de cartofi cu cascaval

Printeaza

Turta de cartofi cu cascaval din: cartofi, ceapa, sare, ulei, cascaval, lapte.

Ingrediente: 

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapă
  • sare
  • ulei
  • 100 g caşcaval
  • 100 ml lapte

Mod de preparare:

Cu o zi înainte de preparare, cartofii se spală bine. Se fîerb, se scurg şi se trec prin jet de apă rece. A doua zi se decojesc cartofii şi se rad pe răzătoarea mare. Se toacă ceapa şi adaugă la cartofi; se amestecă şi se sărează.

Se încinge uleiul într-o tigaie de teflon cu fund gros, se aşază înăuntru o porţie din compoziţia de cartofi şi se presează bine de fundul tigăii. Se presară jumătate din cantitatea de caşcaval, apoi se aşază restul de compoziţie de cartofi şi se presează.

Se presară restul de caşcaval, se toarnă lapte şi se reduce focul. Se prăjeşte încă cca 30 min. Apoi se scoate turta pe o farfurie, se întoarce şi se reaşază în tigaie, unde se mai coace până se rumeneşte.

Turta de cartofi cu cascaval

Turta_de_cartofi_cu_cascaval

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.