Turta cu cascaval

Printeaza

Turta cu cascaval din: faina, drojdie, ulei de masline, sare, apa, zahar, pasta de ardei dulce, cascaval, nucsoara, piper, ghimbir, patrunjel,  masline, ceapa, seminte de in.

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie
  • 100 ml ulei de măsline
  • 10 g sare
  • 375 ml apă
  • o linguriţă cu zahăr tos
  • o lingură cu pastă de ardei dulce
  • 300 g caşcaval mai tare
  • 2 g nucşoara
  • 2 g piper
  • 2 g ghimbir
  • 5 g pătrunjel
  • măsline
  • ceapă roşie
  • seminţe de in

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se dizolvă drojdia în apă călduţă împreună cu zahărul tos. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat moale, se lasă să dospească zece minute, apoi se toarnă în mijlocul făinii rămase.

Se adaugă 50 ml ulei de măsline, sarea, piperul, nucşoara şi ghimbirul ras. Se frământă până se obţine un aluat omogen nelipicios, eventual mai adăugând apă sau făină, după caz.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la cald până îşi dublează volumul. Se unge o tavă cu ulei, se aşază aluatul în mijloc şi se întinde cu mâinile până acoperă toată tava şi are aceeaşi dimensiune peste tot.

Se acoperă cu şervetul, se lasă să dospească până îşi dublează volumul, apoi se unge cu un sos din pasta de ardei dulce, restul de ulei şi pătrunjelul tocat.

Se adaugă caşcaval ras, se amestecă, se întinde peste aluat şi se coace la foc mediu 20-30 de minute.

 

Turta cu cascaval

Turta cu cascaval

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. O sa fac si eu, sa vad daca-mi iese turta cu cascaval

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.