Turta ciobanului

Printeaza

Turta ciobanului

Ingrediente:Turta ciobanului

  • 750 g carne de mânzat (sau de miel) fiartă
  • 25 g unt
  • 2 cepe potrivite (tă­iate mărunt)
  • 2 ceşti de făină
  • 2 linguriţe boabe de muştar
  • 1 şi 1/2 ceaşcă zeamă concentrată de pasăre
  • 1 şi 1/2 ceaşcă de mentă proaspătă tăiată fâşii
  • 1 legătură pătrunjel verde tocat
  • puţin piper măcinat
  • sare
  • 2-3 linguri de bulion dulce

Pentru stratul de cartofi ai nevoie de:

  • 4 cartofi mari (făinoşi) fierţi şi pasaţi
  • 1 şi 1/2 ceaşcă lapte fierbinte
  • 30 g unt
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Tai carnea cubuleţe şi o dai prin maşina de tocat. Incingi untul într-o tigaie mai mare şi căleşti ceapa până devine maronie. Presari dea­supra muştarul, adaugi făina şi zeama de carne, puţin câte puţin.

Amesteci bine, pui sosul pe foc şi-l laşi să fiarbă încet circa 3 minute. Introduci carnea, menta, pătrunjelul, piperul şi sarea. Amesteci bine şi torni compoziţia într-o cratiţă de 2 l unsă cu unt.

Cum procedezi pentru stratul de cartofi:

Amesteci laptele, cartofii, urtul, sarea şi piperul. întinzi compoziţia astfel preparată peste carne. Dai cratiţa la cuptor şi o coci 40-45 de minute până se rumeneşte frumos la suprafaţă. Turta ciobanului se poate servi alături de o garnitură de piure de cartofi şi salată verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.