Turta cu banane

Printeaza

Turta cu banane din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, bicarbonat, nuci, banane, vanilie, zahar brun, coniac.

Ingrediente:Turta cu banane

  • 125 g unt
  • 250 g zahăr
  • 2 ouă
  • 500 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 100 g nuci zdrobite
  • 3 banane
  • 1 păstaie de vanilie
  • 2 linguri zahăr brun
  • coniac

 

Mod de preparare:

Se decojesc bananele. Cu mixerul, se amestecă untul cu zahărul, ouăle, făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, pulpa de banane şi 50 g nuci. Se crestează păstaia de vanilie pe lung, cu un cuţit ascuţit şi cu lama subţire.

Se scoate miezul din păstaie, cu vârful cuţitului şi se adaugă la compoziţie. Păstaia nu se aruncă, ci se pune deoparte pentru un eventual orez cu lapte.

Se încinge cuptorul. Se unge o formă cu ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia în formă şi se nivelează.

Se amestecă zahărul brun cu nucile rămase şi se presară deasupra.

Se coace prăjitura la foc potrivit. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit, apoi se taie felii şi se serveşte însiropată abundent cu coniac.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.