Turta cu banane
PrinteazaTurta cu banane din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, bicarbonat, nuci, banane, vanilie, zahar brun, coniac.
- 125 g unt
- 250 g zahăr
- 2 ouă
- 500 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă cu sare
- 100 g nuci zdrobite
- 3 banane
- 1 păstaie de vanilie
- 2 linguri zahăr brun
- coniac
Mod de preparare:
Se decojesc bananele. Cu mixerul, se amestecă untul cu zahărul, ouăle, făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, pulpa de banane şi 50 g nuci. Se crestează păstaia de vanilie pe lung, cu un cuţit ascuţit şi cu lama subţire.
Se scoate miezul din păstaie, cu vârful cuţitului şi se adaugă la compoziţie. Păstaia nu se aruncă, ci se pune deoparte pentru un eventual orez cu lapte.
Se încinge cuptorul. Se unge o formă cu ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia în formă şi se nivelează.
Se amestecă zahărul brun cu nucile rămase şi se presară deasupra.
Se coace prăjitura la foc potrivit. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit, apoi se taie felii şi se serveşte însiropată abundent cu coniac.
Pofta buna!