Turta cu jumari

Printeaza

Turta cu jumari

Turta cu jumari din: jumari, lapte, apa, drojdie, untura, faina, zahar.

Ingrediente:

  • 500 g jumări
  • 1/2 l lapte
  • 1/2  apă
  • 50 g drojdie
  • 1 lingură untură
  • 1 şi 1/2 kg făină
  • 1 linguriţă zahăr

 

Mod de preparare:

Dai jumările prin maşina de tocat. Dizolvi apoi drojdia în laptele călduţ cu zahărul şi  îl torni într-o adâncitură făcută în mijlocul făinii.Incepi să frămânţi aluatul, adăugând treptat apa călduţă şi jumările şi când e gata, îl laşi să crească la cald pentru 30 de minute.

Ungi o tavă mare şi rotundă cu untură, întinzi jumătate din aluiat, îl laşi să crească 1/2 de oră, apoi îl ungi cu apă şi-l coci la foc potrivit aproximativ 1 oră.

După ce s-a copt, scoţi turta, o acoperi cu un prosop curat şi coci a doua turtă în aceeaşi tavă. Deşi e cu jumări, turta e bună şi caldă, şi rece şi poate înlocui pâinea.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.