Turta cu jumari
PrinteazaTurta cu jumari din: jumari, lapte, apa, drojdie, untura, faina, zahar.
Ingrediente:
- 500 g jumări
- 1/2 l lapte
- 1/2 apă
- 50 g drojdie
- 1 lingură untură
- 1 şi 1/2 kg făină
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Dai jumările prin maşina de tocat. Dizolvi apoi drojdia în laptele călduţ cu zahărul şi îl torni într-o adâncitură făcută în mijlocul făinii.Incepi să frămânţi aluatul, adăugând treptat apa călduţă şi jumările şi când e gata, îl laşi să crească la cald pentru 30 de minute.
Ungi o tavă mare şi rotundă cu untură, întinzi jumătate din aluiat, îl laşi să crească 1/2 de oră, apoi îl ungi cu apă şi-l coci la foc potrivit aproximativ 1 oră.
După ce s-a copt, scoţi turta, o acoperi cu un prosop curat şi coci a doua turtă în aceeaşi tavă. Deşi e cu jumări, turta e bună şi caldă, şi rece şi poate înlocui pâinea.
Pofta buna!