Turtă cu rozmarin şi seminţe de pin
PrinteazaO reteta de turta cu rozmarin si seminte de pin din: alac, parmezan, ulei de masline extravirgin, seminte de pin, lapte, supa de legume, morcovi, ceapa, rozmarin, pesmet, sare si piper.
- 250 g alac zdrobit
- 4 linguri parmezan ras
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- 30 g seminţe de pin
- 300 ml lapte
- 500 ml supă de legume
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 lingură pesmet
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă morcovii şi ceapa, taie-le mărunt şi pune-le la prăjit într-o oală cu 3 linguri de ulei de măsline şi frunzuliţele de rozmarin.
Adaugă alacul (varietate de graminee, cultivată încă din Antichitate) zdrobit , lasă-1 câteva minute să se pătrundă aromele, pune un praf de sare şi toarnă peste el laptele şi jumătate din cantitatea de supă caldă.
Pune la fiert 20 de minute, adăugând câte puţină supă dacă scade prea mult. La sfârşitul fierberii, alacul trebuie să fie foarte moale. Adaugă parmezanul ras şi potriveşte gustul cu sare şi piper.
Unge cu ulei o formă pentru copt şi presară pesmet pe toată suprafaţa ei interioară. Toarnă compoziţia în formă, întinde-o uniform, stropeşte-o cu puţin ulei de măsline şi presară seminţele de pin. Coace 15-20 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Serveşte turta însoţită de o salată proaspătă, după gust.
Dacă vrei să dai mai multă aromă acestui preparat, poţi să-i adaugi câteva crenguţe de rozmarin trecute prin albuş bătut, pe care apoi le tăvăleşti printr-un amestec de seminţe de mac şi de susan şi le prăjeşti câteva secunde în ulei încins.
Turtă cu rozmarin şi seminţe de pin
Poftă bună!