Turta de dovlecei
PrinteazaTurta de dovlecei
- 3-4 dovlecei
- 1 lingură unt sau untură
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 1 ceşcută lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm dovleceii şi îi radem pe o râzătoare mai mare. Presărăm puţină sare, lăsăm să stea cîteva minute, apoi îi stoarcem.
Punem într-o cratiţă o bucăţică de unt sau de untură şi ceapă tăiată subţire şi lăsăm să se moaie puţin la foc. Adăugăm şi dovleceii, pe care îi lăsăm cîteva minute să se moaie încet.
Batem bine ouăle. Punem sare, piper şi lapte. Amestecăm cu dovleceii răciţi puţin Ungem o cratiţă cu unt sau cu altă grăsime şi răsturnăm în ea dovleceii, netezind frumos cu lingura. Dăm la cuptor moale.
Cînd este gata, scoatem turta pe o farfurie rotundă.
Pofta buna!